16 . yüzyıla kadar uzanan geçmişi olan klasik gitar, İspanyolların Flamenko tarzında bir enstrümanı olarak ortaya çıkmıştır. Klasik gitarın asıl bugünkü şekliyle popüler olması,19. yüzyıldan itibaren yaygınlaşmaya başlamıştır. Klasik gitar bütün modern gitarların temelidir. Temel gitar eğitimi klasik gitar ile başlar, daha sonra istenilen gitar tarzı seçilerek asıl gitar eğitimi ne devam edilir.

Klasik gitarı akustik gitardan ayıran en temel özellik; akustik gitarın bütün tellerinin metal, klasik gitarın üstteki 3 telinin metal, alt 3 telinin plastik olmasıdır. Diğer bariz bir özellik ise akustik gitarın gövdesinin klasik gitara nazaran biraz daha büyük olmasıdır. Tabi ki bu ayırıcı özelliklerinden dolayıdır ki, akustik gitar da çalındığı an metalimsi bir tını gelir, klasik gitar da ise daha soft (yumuşak) bir ses elde edilir.

Klasik gitar alınırken bazı konulara dikkat edilmesi gerekmektedir; bunların asıl olanı mutlaka bir bilen ile almaktır, ancak böyle bir imkan yok ise; Gitar tellerinin gövdeye yakın olanı tercih edilmelidir, bildik markalar alınması gerekir, tellere vurulduğunda tınlama sesinin odunsu bir ses yerine daha çok tellere vurulma yani metalimsi bir ses olmalı, tını yani sesin bir süre yankılanması gerekir, tellere sırası ile perde perde çalındığında parazit yada cızırtı olmamalı.

ÖNEMLİ: Klasik gitar egitimi, Müzik eğitiminde olduğu gibi, kişilerin müzik kulağı dediğimiz müzik öğrenme yeteneğine bağlı olmakla beraber, kişinin çalışma ortamına, ders ortamınada bağlıdır. Ancak bütün bunları göz önünde bulundurarak, temel gitar eğitimi 3-4 aylık bir dönemi kapsar, orta seviyedeki bir eğitim ise 6-8 aylık bir dönemi ileri seviyede bir gitar egitimi bir yıldan fazla bir eğitim devresinde gerçekleşir. Bu verilen süreler genel bir süre olup öğrenciden öğrenciye başarı sonucu olarak değişmektedir.

Henüz yorum yazılmadı. İlk yorum yazan sen ol!

Yorum yazın

Ücretsiz bilgi almanız için sizi arayalım!